O săptămână până la Crăciun

 

Crăciunul este o sărbătoare mult așteptată de toată lumea. Pe toate străzile și în toate magazinele deja s-a instalat un sentiment de sărbătoare. Aproape peste tot vezi târguri de brazi care așteaptă să fie cumpărați și aranjați frumos în casă, împodobiți cu straie de sărbătoare. Anumite posturi de radio, deja au început să difuzeze colinde, încă de pe 1 decembrie. Cei mici deja au scris scrisori lui Moș Crăciun și deja le-au expediat către Laponia, iar acum împodobesc fericiți casa, ascultă povești de Crăciun în jurul focului sau se uită la filme tematice. Aparent toți așteaptă cu nerăbdare ziua Crăciunului pe care o vor petrece împreună cu familia.

Așa ar trebuie să fie fiecare om în perioada aceasta. Însă, o mare parte din noi nu se bucură deloc de sărbătorile de iarnă.

Având obiceiul de a sta și a analiza lumea care trece, azi, la Piața Unirii, așteptând pe cineva, am observat înfățisările oamenilor. Unii erau grăbiți către serviciu sau școală/facultate iar alții cumpărau de la căsuțele de Craciun de lângă magazinul Unirea. Totuși, pe fețele lor nu se citea bucuria de a cumpăra un cadou  de sărbători cuiva.

Din păcate, mulți adulți nu mai au timp să stea cu familia de Crăciun, iar unii dintre ei văd ca o pierdere de bani sărbătorile de iarnă. Singurii care mai aduc spiritul Crăciunului, sunt cei mici care sunt foarte entuziaști de luminițele din oraș și din brad, de sclipiciul din beteală și globurile de diferite forme, culori și marimi.

Probabil că este totuși prea devreme pentru ca toți oamenii să simtă magia Crăciunului. Stresul și problemele acumulate un an întreg nu pot ține piept unei sărbători ca aceasta. Este imposibil să  treci pe langă cofetării și să miroasă a cozonaci proaspăt făcuți și să nu te gândești la copilările, la momentul când te trezeai în dimineața de Crăciun și mergeai repede la brad să vezi dacă Moș Crăciun a mâncat din cozonacul pus sub brad.

Cred că oricât de mare ai fi, spiritul Crăciunului nu dispare. Trebuie doar să fie „trezit la viață” de factori exteriori ( melodii specifice Crăciunului auzite în trecere și care îți rămân în minte pentru câteva zile, reclamele de la televizor pe unde apare Moșul sau unde este prezentă ninsoarea și multe altele).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: