Recenzie: “O mie de nopți”

Autor: E.K. Johnston

Titlu original: A Thousand Nights

Traducere din engleză Mihaela Apetrei

Notă: 5/5

“Trebuia s-o fac așa cum o făcusem dintotdeauna, așa cum semenii mei o făcuseră mereu, fără să-și dea seama de asta. Nu luam bărbații pentru că erau nerăbdători să ne slujească. Îi luam pentru că ne urmau și în foc pentru ceva ce credeau că le putem oferi. O nevastă mai tânără. O familie reîntregită. Sănătate. Onoare. Faimă. Acestea toate îi ispiteau mereu pe bărbați.

Și am voit s-o ademenesc la fel și pe ea. I-aș fi dat o alegere care nu era alegere, așa încât, orice ar fi ales, aș fi avut-o și aș fi avut tot ce aducea odată cu ea, când aș fi terminat-o. Dar ea n-a ars ca toți ceilalți și nici nu m-a slujit. Am crezut că este o fată obișnuită, dar a fost mai bună decât neamul ei târâtor prin nisip. Am terminat-o cu ucisul fetițelor. Aceasta avea să fie regina mea.”

Înainte să ajungă în satul ei, regele Lo-Melkhiin a ucis trei sute de fecioare. Deși regele dorea să se căsătorească cu sora ei, aceasta prinde curaj și pleacă spre cetatea soțului ei.
Ajunsă la palatul acestuia, descoperă multe informații despre soțul ei.

După mai multe întâmplări atât aceasta află de puterile magice pe care le posedă.

Eroina fără nume face tot ce îi stă în putință pentru a-l salva pe soțul ei de demonul care îl posedă dar și pentru a-și salva familia.

„Un fantasy în care legenda și simbolurile se împletesc într-o aventură fascinantă. Stilul lui Johnston e încarcat de lirism, amintind de clasicele povestiri arabe din “O mie și una de nopți”, care reprezintă punctul de plecare al romanului.” – Booklist
Fragment din carte:

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: