Recenzie: „Animale fantastice și unde le poți găsi”

Autor: J.K. Rowling

Titlu original: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Traducere din limba engleză: Tatiana Dragomir

Editura: Arthur

Notă: 5/5

Newt Scamander, explorator și magizoolog, tocmai și-a încheiat turul în jurul lumii în căutarea celor mai rare și extraordinare creaturi magice. Ajunge și la New York, unde nu are de gând să stea prea mult.

Însă își pierde geamantanul și unele dintre animalele fantastice dinăuntru scapă și cutreieră libere prin oraș.

Ce urmează e o adevărată nebunie…

Sursă text

„Jacob: Ia spune-mi, te crede vreodată cineva când îi spui să nu-și facă griji?
Newt: Filozofia mea este că dacă îți faci griji suferi de două ori”

faeff27f42437bcaeadc3466af04bf06

„Animale Fantastice și unde le poți găsi” face parte din magica lume Harry Potter. Deși cartea este dedicată în special copiilor, poate fi citită cu mare plăcere și de adulți.

Acțiunea începe în momentul în care Newt Scamander, un fost elev al școlii Hogwarts ajunge în New York cu scopul de a găsi mai multe animale fantastice. Nu trece mult timp de când pune piciorul pe pământ american că acesta își pierde valiza iar unele animale scapă.
Încercând să prindă animalele pierdute, acesta se împrietenește cu 2 vrăjitoare si chiar cu un nemag ( persoană normală care nu poate folosi magia și care nu știe de existența unei lumi magice).
Propentina Goldstein este o vrăjitoare care lucrează în ff7e61418e2aef3f86471ab9fe72bd29cadrul MACUSA (The Magical Congress of The United States of America). Deși aceasta are păreri greșite despre Newt, ajunge să își schimbe părerea. Aceasta mai are o soră, Queenie Goldstein care este Legilimantă (persoană care poate citi gândurile altcuiva).Acestea, împreună cu Jacob Kowalski ( un nemag care voia să își deschidă o patiserie) îl ajută pe New în căutarea animalelor.
Având în vedere lucrurile rele care se întâmplau în oraș, lumea dădea vina pe vrăjitoare. Din această cauză, găsirea animalelor lui Newt era una destul de complicată.
Pe parcurs mai multe persoanje încercă să le pună piedici celor 4 dar într-un final aceștia găsesc animalele dispărute. Totodată, aceștia rezolvă și problema majoră cu care se confrunta New York-ul.
dfbb1851288acd64e46d61e1f05aa6e9

Fiind o carte fantasy, acesta prezintă foarte multe creturi magice care nu au mai fost prezente niciodată în alte romane. Creaturile scăpate din valiza lui Newt au însușiri specifice speciei lor.

Deși face parte din lumea Harry Potter, „Animale Fantastice și unde le poți găsi” își are locul înaintea seriei mai sus menționate.
Aceasta este scrisă sub forma unui scenariu, de aceea lectura acestei cărți poate fi un pic înceată la început.
J.K.Rowling a reușit și de data aceasta să impresioneze prin personajele și creaturile pe care le-a creat.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: